Museoshop ja kahvila

Museoshopista armeijahenkisiä tuliaisia

Museokauppa sijaitsee museon päärakennuksessa kahvilan yhteydessä ja on avoinna museon aukioloaikoina.
Valikoimissa on mm. museon teemaan liittyviä mukeja, huiveja, avaimenperiä, laukkuja, paracord-rakennekkeita ja kirjallisuutta. Lisäksi Museoliiton heijastimia ja kaulanauhoja sekä Virolahti -aiheisia postikortteja, kasseja ja tarjottimia.

Museoshopista voit myös ostaa itsellesi tai lahjaksi Museokortin, joka toimii pääsylippunasi 250 museoon Ahvenanmaalta Inariin!

Kahvilasta suu makeaksi

Kahvila palvelee asiakkaita museon aukioloaikoina. Kahvilan herkulliset leivonnaiset ja tuore kahvi viihtyisällä terassilla kruunaavat vierailun. Ryhmille on saatavilla tilausravintolapalvelut.

Valokuvanäyttely

Virolahden Bunkkerimuseolla on esillä paikallisen luontovalokuvaajaharrastaja Seppo Rintelän näyttely “Metsän kuninkaan vierailu Pyterlahdessa”.

“Minulla on ollut kauan haaveissa, että joskus kohtaisin karhun sen omassa elinympäristössään, luonnossa. Tällaisen tapahtuman luontoäiti minulle soi 9.6.2020. Sain seurata nallen puuhailuja vajaan tunnin verran Pyterlahden Mokkalanmäellä. Tapahtuma oli jännittävä, vaan ei pelottava, vaikka lyhimmillään olimme vain muutaman metrin päässä toisistamme. Nalle oli hieman pelokas, mutta utelias, ja varmaan osaksi sen takia se oli seurassani vajaan tunnin. Sillähän olisi ollut myös mahdollisuus hilpaista metsään heti minut tavattuaan. En tiedä, tuleeko enää tällaista tilaisuutta elämässä koskaan vastaan uudestaan. Sain tästä kohtaamisesta otettua useita valokuvia, joista osa on nyt esillä täällä”, Rintelä kertoo.

Valokuvanäyttely sijaitsee kahvilan tiloissa ja sinne on vapaa pääsy.

Yksityistilaisuudet

Avara ja valoisa sali soveltuu hyvin kokous-, juhla- tai tapahtumakäyttöön. Kahvilaan mahtuu 50 henkilöä, lisäksi on kaunis ulkoterassi. Käytettävissä on AV-laitteet sekä moderni jakelukeittiö. Vuokrauksen yhteydessä on myös mahdollista varata opaspalvelu näyttelyyn tutustumista varten. Tila soveltuu myös esim. taidenäyttelyn järjestämiseen.

Tilauksesta myös ruoka- ja kahvipalvelut.

Tilavuokrat alk. 20 € / h (sis. alv 24 %), vuokraan sisältyy kokoustekniikan käyttö.