Erämaan polku

Bunkkerimuseolta lähtevä Erämaan polku vie kulkijansa lotta Lungreenin jalanjäljille Erämaan työmaakylän maisemiin. Eldankajärven jää -kappaleesta tuttu lotta Lungreeni, oikealta nimeltään Elsa Vanhala, toimi Erämaan työmaakylässä muonituslottana, kun Salpalinjaa rakennettiin. Erämaanpolku on 4,3 kilometriä pitkä metsä- ja luontopolku, jonka varrella linnoitushistoria koskettaa kulkijaa.

Bunkkerimuseoalueen luontopolkujen kartta

Aloituspiste

Virolahden Bunkkerimuseo (Vaalimaantie 1318, 49960 Ala-Pihlaja). Reitti suuntautuu seututie 170:n eteläpuolelle. Suosittelemme reitin kulkemista vastapäivään, mutta matkan voi kulkea kumpaan suuntaan tahansa. Ympyräreitin avajaisia vietettiin Operaatio Salpalinjan yhteydessä 30.8.2020

Reitin pituus

Pituus 4,3 km 

Opasteet

Elämaan polun reittikartta on valmistumassa ja sitä tulee saataville Bunkkerimuseolle. Reitti on merkitty maastoon tumman pinkin sävyisillä maalimerkinnöillä ja saman sävyisillä paaluilla.

Vaativuusluokitus ja soveltuvuus

Reitti kulkee helpossa kangasmaastossa ja korkeuserot ovat pieniä. Soveltuu kaikille normaalikuntoisille. Lapsille vain aikuisten seurassa. Suosittelemme metsäretkelle sopivia varusteita. Koko reitti sopii hyvin maastopyöräilyyn.

Reitin varrella olevat nähtävyydet

Reitin varrella on yhdeksän opastaulua, joista Erämaan työmaakylän 1940-luvun kartan lisäksi löytyy tietoa työmaakylien parakeista, linnoittajista ja muonituksesta vastanneista lotista. Reitin varrella on useita teräsbetonikorsuja. Reitti kulkee Salpapolkuun liittyvän Matsun taukopaikan kautta, jossa on grillilaavulla mahdollisuus vaikka eväistä nauttimiseen. Taukopaikalla on myös puucee.

Opastukset

Voit tiedustella myös opastettuja patikointiretkiä 040 710 7339/Bunkkerimuseo.