Saaristo ja merenrannat

Itäisen Suomenlahden kansallispuisto

Itäisen Suomenlahden kansallispuisto perustettiin vuonna 1982 Pyhtään, Kotkan, Vehkalahden ja Virolahden kuntiin. Koko Kymenlaakson uloin saaristo kuuluu noin 60 kilometrin levyisenä kansallispuistoon. Puisto on Metsähallituksen hallinnassa.

Täällä voit nähdä Euroopan hienoimpia kevätnäytelmiä, kun miljoonien arktisten lintujen muuttoparvet lentävät yli Itäisen Suomenlahden. Saaristokylät puhkeavat kukkaan kesäisin. Tosijutut ja legendat alueen sotahistoriasta, kaupankäynnistä ja salakuljetuksesta pistävät mielikuvituksen liikkeelle.

Soveltuvuus: Sopii erityisesti veneilijöille sekä hyväkuntoisille retkeilijöille, sillä maasto pääosin vaikeakulkuista. Ei liikuntaesteisten palveluita.

www.luontoon.fi

Huovari

Huovari kuuluu Suomen merialueen itäisimpiin ulkosaariin, ja se sijaitsee vajaan kilometrin päässä Venäjän rajalta ja noin kymmenen kilometrin päässä mantereelta. Saarella on noin parikymmentä kalastajien pientä mökkiä, joita kutsutaan putkiksi. Putkat ovat siirrettäviä kalamajoja, joita käytettiin aiemmin silakan talvisessa verkkokalastuksessa. Saaren kasvillisuus on hyvin niukkaa, varsinaisia puita saarella ei kasva.

Huovari kuuluu Itäisen Suomenlahden kansallispuistoon ja sijaitsee rajavyöhykkeellä, joten alueella liikkumiseen tarvitaan rajavyöhykelupa.

Selkäranta ja Leerviikin virkistysalue

Leerviikin virkistysalue toimii keväisin Arktika-päivien tapahtumakeskuksena.

Upealla paikalla, Leerviikin Arktisen muuton keskuksen läheisyydessä, sijaitsee Selkäranta. Kauniilla rannalla on uusi laavu, jonka yhteydessä wc ja pukukopit.

Leerviikintie 111, Virolahti