Retkeily

Luonto- ja metsäpolut

Tuntemattoman Polku

Bunkkerimuseon lähimetsässä kulkee Tuntemattoman Polku, joka vie kulkijansa Tuntemattoman Sotilaan jalanjäljissä noin 4,5 kilometrin pituiselle metsä- ja luontopolulle.
Lue lisää Tuntemattoman polun omalta sivulta!

Erämaan polku

Bunkkerimuseolta lähtevä Erämaan polku vie kulkijansa lotta Lungreenin jalanjäljille Erämaan työmaakylän maisemiin. Eldankajärven jää -kappaleesta tuttu lotta Lungreeni, oikealta nimeltään Elsa Vanhala, toimi Erämaan työmaakylässä muonituslottana, kun Salpalinjaa rakennettiin. Erämaanpolku on 4,3 kilometriä pitkä metsä- ja luontopolku, jonka varrella linnoitushistoria koskettaa kulkijaa.
Lue lisää Erämaan polun omalta sivulta!

Salpapolku

Salpalinjaa mukaileva 43 km:n mittainen retkeilyreitti Salpapolku tutustuttaa sekä Salpalinjan kohteisiin että Kaakkois-Suomen upeaan luontoon ja kulttuuriympäristöön. Yhdensuuntainen reitti lähtee meren rannalta Virolahdelta ja kulkee metsien, mäkien ja peltojen halki Miehikkälään, aina Etelä-Karjalan rajalle saakka. Matkalla voi tutustua opastauluin varustettuihin Salpalinjan kohteisiin, kuten erilaisiin teräsbetonikorsuihin, luoliin ja muihin linnoitteisiin.

Salpapolun varrelle sijoittuvat myös Virolahden Bunkkerimuseo sekä Harjun oppimiskeskus/Harjun hovi. Lue lisää Salpapolun omilta sivuilta!

Grillikodat ja laavut

Ravijoen taukopaikka – Salpapolku

Parkkipaikka, tulentekopaikka, käymälä, varaussauna (Ravijoen VPK).
N6710299, E529914

Vahtivuoren laavu – Salpapolku

Salpapolun taukopaikka, jossa grillipaikka, telttailumahdollisuus, tulentekopaikka ja käymälä. Majoituslaavu noin 200 metrin päässä grillipaikalta, käänny Korsu 17 -kyltin kohdalta. 
N6712015, E530079

Matsun taukopaikka – Salpapolku

Salpapolun taukopaikka, jossa grillikatos, telttailumahdollisuus, käymälä.
N6714348, E532810 

Salpaparkki – Salpapolku

Salpapolun taukopaikka, jossa grillikatos.

Pyyhinlampi – Salpapolku

Salpapolun taukopaikka, jossa parkkipaikka, telttailumahdollisuus, tulentekopaikka, käymälä, uimapaikka.
N6723866, E532960