Arktika-päivät

Arktisten lintujen muutto, arktika, on yksi näyttävimmistä lintumaailman tapahtumista ja lintuharrastajien kevään kohokohta.

Upeimmat hetket koetaan vuosittain toukokuussa, kun Suomenlahtea pitkin matkaa miljoonia vesilintuja ja satoja tuhansia hanhia kohti arktisia pesimäalueitaan.

Virolahti on paras paikka seurata arktikaa!

Syyslintupäivät Virolahdella 22.-24.9.2023

Virolahden Syyslintupäivillä pääosassa ovat hiiri- ja varpushaukat, merikotkat, piekanat ja ensimmäiset maakotkat. Arktisten hanhien muutto on käynnissä ja kurkiauroja on odotettavissa. Suohaukkoja on edelleen liikkeellä ja päivien aikaan selviää, onko joillakin lajeilla syysvaellus käynnissä.

Aikuiset linnut ovat pesineet kesällä ja syksyllä on poikasten vuoro lähteä ensimmäistä kertaa muuttomatkalle. Syyskuun lopulla hyönteisyöjät ovat pääsääntöisesti jo etelämpänä, mutta petolintujen ja muiden kookkaampien lintujen muutto on vasta käynnissä.

Syyslintupäivien ajankohta on erinomainen harvinaisuuksien havaitsemiseen, sillä syksyllä lintuja muuttaa jopa enemmän kuin keväällä. Sääolosuhteet ratkaisevat paljon, mutta lintuja on tuona ajankohtana aina runsaasti liikkeellä. Parhaita paikkoja havaita lintuja ovat lintutornit ja lavat, korkeat mäet ja niemen kärjet sekä peltoaukeat.

Tapahtumapaikkana toimii Talniemessä sijaitseva Akateemikko Ilkka Hanskin lintulava (Osoite: Hurpuntie 164, Virolahti). Risteyksessä on opasteet, jonka kohdalta käännytään Lintulavan luo menevälle soratielle kohti rantaa, parkkipaikalle on ajomatkaa noin 1 km.

Ota Virolahden Syyslintupäivät seurantaan osoitteessa: www.visitvirolahti.fi ja Arktika-päivien Facebook-sivuilla, joissa myös tiedotamme lähiaikoina lisää tapahtumasta.

Perjantai 22.9.2023

Lauantai 23.9.2023

Sunnuntai 24.9.2023

  Virolahden Arktika-päivät 9.-26.5.2024

  Vuoden 2024 Arktika-päivien ohjelma julkaistaan täällä maalis-huhtikuun vaihteessa. Kannattaa ottaa Arktika-päivien Facebook-sivu seurantaan, niin pysyt ajantasalla suunnitelmista! Luvassa aiempien vuosien tapaan lintuopastuksia ja -retkiä, risteilyjä, optiikkamyyntiä, Arktika-ralli ja hyvän tuulen lintujen tarkkailua. Retket ja risteilyt varataan verkkokaupasta.

   

  Tapahtumainfo

  Tapahtumainfosivulta löydät tietoja Leerviikin Arktika-keskuksen palveluista sekä vinkkejä lintutorneista ja hyvistä muuton tarkkailupaikoista. Usein kysytyt kysymykset -sivulta löydät vastauksia useimpia askarruttaviin kysymyksiin.

   

  Tapahtumaosoitteet

  Leerviikin virkistysalue, Leerviikintie 120, Virolahti

  Klamilan satama, Kalasatamantie 153, 49860 Klamila

  Keisarin huvipuistoTillintie 90, Virolahti

  Pyterlahden louhos, Hevonniementie 208, Virolahti

   

  Arktika-päivät sosiaalisessa mediassa

  Arktika-päivien Facebook: https://www.facebook.com/arktikavirolahti

  Arktika-päivien tunnelmia videoilla (YouTube, Visit Virolahti, Arktika-päivät): https://www.youtube.com/playlist?list=PLF95qXNKWfFNqjZVWAp80Pc30lIzQV-sb

  Yhteystiedot

  matkailu(a)virolahti.fi

  Matkailupäällikkö Anu-Leena Lintunen, 040 710 7302, anu-leena.lintunen (a) virolahti.fi

  Tapahtuma-avustaja Tiia Kimmo, 040 710 7340, tiia.kimmo (a) virolahti.fi

   

  Ohjelma 13.-28.5.2023

  Tapahtumainfo

  Arktikan ABC

  Usein kysytyt kysymykset

  Medialle